Hei,

Tervetuloa tutustumaan karttaani, jota käyttää jo 5007 ammattikuljettajaa ja ajojärjestelijää ympäri Suomen (käyttäjämäärä päivitetty 25.9.2020). Tällä sivulla esitellään sovellusta ja sen tulevia ominaisuuksia. Voit ladata sovelluksen alla olevista sovelluskaupoista.

Google Play -kauppa

Apple App Store

Karttatasot

Kartalle on saatavilla monia eri tietoja.

  • Korkeusrajoitukset (alle 4,4m ja joiltain alueilta ylikorkeita)
  • Painorajoitukset (teli, akseli, ajoneuvon, yhdistelmän)
  • Tankkauspisteet ketjuttain ja lajeittain
  • Taukopaikat palveluineen
  • Liikennehäiriöt
  • Purku- ja lastauspaikat (viralliset ja epäviralliset)
  • jne.

Tulevia karttatasoja

A (VAK)

B (VAK)

Toiminnallisuudet

Info painike

Sovelluksen tärkein nappi on infonappi (i) josta karttalehtiä voi laittaa päälle ja pois päältä. Sovellus muistaa valintasi vaikka sulkisit sovelluksen. Koska tietomäärä on suuri, niin tietoja kannattaa peittää ja uusia ottaa sitä mukaan näkyviin kun niitä tulee. Eli muista säännöllisin väliajoin tarkistaa Lisätiedot -karttatason merkinnät ja painaa info painiketta.

Paina piilotettavien kohdalta rasti pois päältä, kuten kuvassa näkyy!

Galleria

Kun sovellus avataan, niin se avautuu Galleria näkymään. Koska kartta alkaa täyttymään eri suoritealojen hyödyllisistä tiedoista, on aika piilotella tietoja. Jotta kuljettajien aika ei mene piilotteluun pyrimme Tietorahdissa helpottaa teidän arkea. Galleriaan alkaa ilmestymään eri suoritealojen erillisiä karttoja. Esimerkiksi Lähetti- ja jakeluyritykset kartassa on myös kevyitä tankkauspisteitä, kun taas yleisestä karttatasosta (Tietorahdin kartta) ne on piilotettu.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi kartalla on paljon vääriä merkintöjä kuten 4,31 tai 4,37?

Korkeusrajoitusaineiston tiedot tuodaan Väyläviraston virallisesta Digiroad-aineistosta, jossa on havaittu paljon poikkeamia. Poikkeamat johtuvat siitä, että kaupungit eivät päivitä kuljetusalalle tärkeitä korkeus- ja painorajoitusaineistoja aktiivisesti. Päivitämme tämän vuoksi tietoja joukkoistetusti 4553 kuljettajan avustuksella. Tietojen päivittämiseen tarvitaan kuva liikennemerkistä kentältä. Tällöin voimme varmistua, että kysessä oikea tieto. Emme itse voi toimistolta käsin näitä pyöristää, sillä esimerkiksi 4,31 merkintä oli maastossa 4,4m liikennemerkillä varustettu.

Soveltuuko Tietorahdin kartta erikoiskuljetuksiin?

Kuten mainittu, Digiroad aineistossa on paljon poikkeamia. Ylikorkeiden kohdalla tilanne on vieläkin pahempi, sillä esimerkiksi Turusta on vain keskustan sisääntuloväylien ylikorkeat korkeusrajoitukset merkitty aineistoon. Kun taas teollisuusalueiden korkeusrajoituksia ei ole merkitty. Eli käyttäkää aina luvanmukaisia reittejä!

Miksi sovellus kysyy ensimmäistä kertaa avattaessa oikeutta kuvien käyttöön?

Tätä ominaisuutta ei ikävä kyllä saada tällä hetkellä pois päältä sovellustoimittajan vuoksi. Kuvia tullaan tulevaisuudessa pyytämään kentältä, mutta tässäkin tapauksessa suosimme palaute toiminnallisuuden käyttämistä kuvia lähettäessä. Kuvien käyttöoikeus pyritään ottamaan pois päältä mahdollisimman pian.

 

Tuotekehitys

Ammattikuljettajille pyritään kokoajan luomaan uusia aineistoja eri toimijoiden kanssa. Tässä yksi hyvä esimerkki kartasta, jota parhaillaan luodaan. Kyseessä on keskustajakeluun suunniteltu kartta, joka kertoo kuljettajalle minkälaisia paikkoja ajoneuvolle olisi ympäri kaupunkia. Eli kuljettaja ikään kuin näkee kulman taakse kannattaako sinne kääntyä vai hoitaa jakelu kulman takaa.
Sininen alue = lastaus- ja purkualueet sekä huoltotunnelit
Punainen viiva = Pysähtyminen kielletty
Vihreä viiva = Pysäköinti kielletty (sopii lastaukselle)
Liikennemerkki = pysäköinti kielletty (sopii lastaukselle)
Keltainen purku- ja lastauspaikka = ne joissa ei seurantaa
Vihreä ja punainen purku- ja lastauspaikka = värikoodi kertoo statuksen, onko tilaa vai ei.

Karttaa ei ole vielä täysin luotu, vaan se on lausuntokierroksella kuljetusliikkeissä. Eli jos haluat antaa palautetta ja ehdotuksia kartan kysymysmerkeistä, niin voit laittaa ne minulle sähköpostilla!